TOP
Fin er fin

Familien Lehmans fynske sommerplaner

I år står der SOMMER I DANMARK familien Lehmans ferieplaner. Fyn – den sydlige del denne gang – og Øerne er *selvfølgelig* med i den ligning. Noget af det, vi gerne vil nå, er:

En sejltur til Ærø – enten med en gammel lodsbåd, som den lokale gren af familien har adgang til – eller med færgen fra Rudkøbing. Jeg ser slentretur i Marstal, besøg på Søfartsmuseet, frokost, is og dyp fra stranden ved de gamle badehuse for mig. Lykkes det at få Ærøskøbing med i pakken, vil det selvfølgelig bare være et ekstra plus.

At se Oehlenschlägers 200 år gamle bøg ved Spodsbjerg (Langeland), hvor forfatteren siges at have skrevet nationalsangen Der er et yndigt land. er også på listen. Stengade Skov, som den står i, rummer desuden resterne af en skanse fra Englandskrigene i 1807-1814, som kunne være interessant at lægge vejen forbi ved samme lejlighed.

Tranekær Slot ikke så langt der fra, er efter sigende landets ældste beboede bygning. Og så er den fin og ligger rigtig smukt. Den svinger vi også omkring, når vi er på de kanter. Ikke mindst for lige at se, hvad Restaurant Generalen, som er indrettet i slottets historiske staldbygning fra 1800, har på frokostmenuen.

Og apropos mad, så fører mange veje på de kanter jo omkring Bregninge Kro, hvor man kan få wienerschnitzler i alle størrelser og et bredt udvalg af børneretter. Den kombination plejer at være et sikkert hit.

Et slag minigolf skal der sikkert også til. Et oplagt sted til en familiedyst er Smørmosen på Thurø… som kan efterfølges af en dukkert eller soppetur, hvis der er behov for en nedkøling efterfølgende.

Et meget væsentligt punkt på ønskesedlen er et stop ved Konnerup & Co, som ikke bare kan noget med chokolade, men også med is. Og (god) is kan man kun få for lidt af om sommeren, ikke sandt?

Fotos: Langeland.dk, Visitaeroe.dk, Thurø Minigolf og Else Marie Lehman