TOP
Blandede tips Featured Oplev Fyn

Interview: Hr. Lehmans sommeranbefalinger

Hr. Lehman var med på størstedelen af researchen til 111 steder på Fyn som du skal se. Han er i øvrigt også opvokset på øen. Derfor er han også ganske kompetent til at spørge om sommeranbefalinger til gode oplevelser på sin barndoms hjemmebane. De fem første, han udpegede, er:

  1. Øhavsstien. Den 220 km lange vandresti fra Falsled i vest over Faaborg og Svendborg til Lundeborg i øst samt en sydlig afstikker ned over Tåsinge, Siø, Rudkøbing, Spodsbjerg, Tranekær, Lohals og Ærø. Den bringer dig rundt i det sydfynske landskab og byder undervejs på masser af naturoplevelser og smuk udsigt over et af de kønneste stykker Fyn (ja, ligefrem Danmark, vil mange hævde). Læs nærmere i 111 steder på Fyn som du skal se side 228-229 (og download appen Outdoor Guide – Det Sydfynske Øhav).
  2. Dyk på M/F Øresund, vraget af den pensionerede færge, som du kan dykke på sydvest for Ballen. Alle med begejstring for vand – og med et dykkercetifikat og vragdykskursus i bagagen – vil være på samme bølgelængde. Læs nærmere om den ret enestående dykkermulighed i 111 steder på Fyn som du skal se side 132-133.
  3. CLAY Keramikmuseum, hvor du kan fordybe dig i den keramiske del af danmarkshistorien. Og den er både fascinerende og pæn og i stand til at give en vis trang til selv at erhverve en smuk skulptur eller brugskunst til hjemmet. Læs mere i 111 steder på Fyn som du skal se side 38-39.
  4. Psykiatrisk Samling – af mange årsager, men alene citaterne fra tidligere indlagte er faktisk grund nok. Læs mere i 111 steder på Fyn som du skal se side 172-173.
  5. Ristinge Strand på Langeland – fordi det er en af de dejlige badestrande, der kan noget for alle generationer og niveauer af vandbegejstring. Og en af dem, man måler alle andre strande op imod, når man er kommet der hele sin barndom.
Ristinge Strand, Langeland
CLAY Keramikmuseum, Middelfart