TOP
Blandede tips Oplev Fyn

På opdagelse i alfedronningens smukke palads

Alfedronningen Titanias Plads (som du kan se på Egeskov Slot) bugner af imponerende, flotte og virkelig veludførte detaljer. Du kan gå på jagt efter dem under dit besøg, men uanset hvor grundigt du går til værks, vil det være svært at få dem alle med.

Der er nemlig så mange , at der ligefrem er skrevet bøger om det. Laura Beatrice Ricks’ Titanias Palads. Et fortryllende dukkehus (Den Gamle Skole, 2013, 2. udgave, 2. oplag) er et rigtig godt sted at begynde. Her får du hele fortællingen om Paladset og om alfedronningen Titania samt en gennemgang – og masser af billeder – af hvert enkelt rum (og det er mange) og de mest bemærkelsesværdige møbler, kunstværker og øvrige effekter. Har du bladret i den på forhånd, vil du være godt hjulpet på vej i skattejagten, når du står ved Paladset. Og ellers er den også rigtig fin til efter dit besøg at genopfriske, hvor enestående et lille palads, der er tale om.

Den fås på biblioteket (bestil den via bibliotek.dk, hvis dit lokale bibliotek ikke har den).

Foto af Titanias Palads: Fra 111 STEDER PÅ FYN SOM DU SKAL SE (Per Krogh)