TOP
Featured Oplev Fyn

Bestig bjerge på Fyn

Bjerge er måske så meget sagt, men bakker og stigninger af en vis art kan du om ikke andet finde på Fyn. Det er dem, Bestig Bjerge har kortlagt og lidt som et orienteringsløb eller geocaching hver især udstyret med en talkode, du kan indtaste på hjemmesiden og registrere dine tilbagelagte højdemeter. Konceptet er helt overordnet, at du samler på netop højdemeterne og på de aktive naturoplevelser, der ligger bag. Som bonus kan du konkurrere med andre brugere om at komme højst til tops på højdemeterlisten i den samlede stilling.

De fynske bjerge, du kan begive dig op ad i højdemeterjagten, er:

Brændholt Bjerg (115 højdemeter)

Frøbjerg Bavnehøj (131 højdemeter)

Hjortebjerg (107 højdemeter)

Lerbjerg (126 højdemeter)

Vissenbjerg (129 højdemeter)

Kort og beskrivelser af bjergene – eller altså i hvert fald bakkerne og højdemeterne – finder du på hjemmesiden BestigBjerge.dk. Du kan læse andre brugeres oplevelser og med en ihærdig indsats selv få en plads i sidens Hall of Fame.

Fortsæt eventuelt jagten på stigninger i Jylland, hvor der også findes en række bjerge, som er leveringsdygtige i højdemeter til regnskabet.

Du kan læse om Frøbjerg Bavnehøj på side 80-81 i 111 steder på Fyn som du skal se.

Foto: Per Krogh.