TOP
Featured Oplev Fyn

Skønne steder til gåture – med afstand

Mangler du inspiration til steder, hvor du kan få frisk luft og motion uden at komme tættere på andre end godt er i denne tid, så kig med her for bud på fynske destinationer til dejlige vandreture:

Brænde Ådal. Med 28 km vandløbsidyl er der rig mulighed for at få dejlig dosis natur og samtidig holde behørig afstand til andre. (Læs mere i 111 steder på Fyn som du skal se side 22-23). Syltemade Ådal på det sydlige Fyn er også en god mulighed.

Et besøg ved Dammestenen. Her er gode, åbne vidder og sjældent (ret mange) andre besøgende. Husk at klatre et tur op på stenen, hvis du har bentøjet til det. (Læs mere i 111 steder på Fyn som du skal se side 40-41).

Davinde Sø. Måske ikke lige til en badetur på denne årstid, men for at nyde udsigten og benytte det fine stisystem, der er i området. (Læs mere i 111 steder på Fyn som du skal se side 52-53).

Flyvesandet og området omkring den nordlige spids, har skov, strand og mange afkroge, hvor du kan trave en rask tur alene eller med familien. (Læs mere i 111 steder på Fyn som du skal se side 74-75).

Fyns forskellige fortidsminder er heller ikke ligefremt overrendte. Så måske er det lige præcis nu, I skal gøre alvor af at se fx fortidsminderne ved Lindeskov ( læs mere i 111 steder på Fyn som du skal se side 76-77).

Fynshoved er også et dejligt område at gå en frisk tur i. Her kommer andre, men næppe flere end at den rette sikkerhedsafstand sagtens kan lade sig gøre. (Læs mere i 111 steder på Fyn som du skal se side 84-85).

Magelund Voldsted ved Ørbæk har varieret natur samt fred og ro. Du møder ganske sikkert flere dyr end mennesker på din gåtur her. (Læs mere i 111 steder på Fyn som du skal se side 134-135).

En tur omkring Røjle Klint er ligeledes en dejlig naturoplevelse med skøn udsigt over Lillebælt. Trænger du for alvor til at trave og blive blæst helt igennem, kan du begynde turen ved Strib Fyr og måske fortsætte fra Røjle Klint til Kasmose Skov. (Læs mere i 111 steder på Fyn som du skal se side 180-181 og 198-199).

Terrariet i Vissenbjerg har som det meste andet i genren lukket ned her i marts, men Vissenbjergskoven og Vissenbjergbakkerne ved siden af er åben. Gå en tur her og hils på røverne og naturen i stedet for. (Læs mere i 111 steder på Fyn som du skal se side 222-223).

Endelig er der selvfølgelig Øhavsstien. Med i alt 220 km er der rigeligt til alle besøgende og ingen fare for at komme for tæt på hinanden. Find eventuelt en mere afsidesbeliggende bid på visitfyn.dk (søg på “Øhavsstien”) eller i appen OutdoorGuide – Det Sydfynske Øhav.

Med andre ord kan du fint få lidt frisk, fynsk luft og bevægelse og stadig overholde myndighedernes opfordringer om at holde afstand og passe på dig selv og andre. God fornøjelse!

Fotos: Per Krogh (fra 111 steder på Fyn som du skal se) og Visitfyn.dk.

*****

Denmark has partially closed down, but you can find countless places for lovely walks on Funen where you are still able to keep the recommended distance to everybody else. Look above for inspiration for your #socialdistancing walks.